(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Italský/linecký koláč s hruškami /pečeno podle paní Andrei z Babicových dobrot/
Potřebné ingredience
300g hl.mouky
150g m.cukru
150g másla
1 vejce a 1 žloutek
špet.soli
citr.kůra z 1/2 citronu
300g merunkové marmelády
6 hrušek
med
žloutek na potření
Postup přípravy
Těsto:
1 vejce a žloutek utřeme s cukrem v misce.Pak vmícháme hodně změklé máslo 15dkg.Přidáme 30 dkg
hl.mouky,špet .soli,str.citr.kůru a promícháme.Přendáme na vál a ručně propracujeme.Dáme do folie do lednice na 1 hod.odpočinout.
Formu si vymažeme máslem vysypeme moukou.
Část těsta si oddělíme na mřížky,zbytek si vyválíme do koláč.formy a rozprostřeme i na strany formy až k okraji.Na to dáme meruňkovou marmeládu a poklademe pokrájenými hruškami.Pokapeme medem a ze zbytku těsta vyválíme na vrch hrušek mřížky.Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct .
(můj poznatek pro příště koláček je výborný ale pro nás dost sladký příště dám do těsta méně cukru a na vrch méně medu a ještě rada hrušky použijte hodně měkké já dala tvrdší a pečením tolik nezměkli.¨)
1 vejce a žloutek utřeme s cukrem v misce.Pak vmícháme hodně změklé máslo 15dkg.Přidáme 30 dkg
hl.mouky,špet .soli,str.citr.kůru a promícháme.Přendáme na vál a ručně propracujeme.Dáme do folie do lednice na 1 hod.odpočinout.
Formu si vymažeme máslem vysypeme moukou.
Část těsta si oddělíme na mřížky,zbytek si vyválíme do koláč.formy a rozprostřeme i na strany formy až k okraji.Na to dáme meruňkovou marmeládu a poklademe pokrájenými hruškami.Pokapeme medem a ze zbytku těsta vyválíme na vrch hrušek mřížky.Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct .
(můj poznatek pro příště koláček je výborný ale pro nás dost sladký příště dám do těsta méně cukru a na vrch méně medu a ještě rada hrušky použijte hodně měkké já dala tvrdší a pečením tolik nezměkli.¨)
kousek řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jia
(upraveno)
2. 10. 2009, 11:07
Ali dík za krásně popsaný receptík . Na Nově to nemají ani zdaleka tak dobře . Dnes ho právě dělám, tak snad se mi povede. Akorát jsem si pozdě přečetla tvůj dodatek a dala jsem do těsta cukru plné množství , taky nemám ráda moc sladké, tak dám míň medu
Jia
(upraveno)
2. 10. 2009, 18:16
@Jia
Tak koláč mě zklamal Je příšerně sladký a těsto tvrdé jako šutr Na pohled krásný, ale k jídlu není. Uvidím zítra jestli se nerozleží a nezměkne, zabalila jsem celou formu do igelitu a odstavila na balkon V Itálii bych se teda stravovat nechtěla
chalupnicka
(upraveno)
5. 10. 2009, 11:02
@Jia
já jsem ho tvrdý neměla ale je opravdu moc sladký.Alena
Ilonáček
(upraveno)
23. 9. 2009, 9:39